de 4 elementen voor een succesvol bedrijf

Ontvang nu jouw gratis ebook


Ik ga er mee akkoord dat de ingevoerde gegevens uitsluitend worden gebruikt voor ontvangst van het e-book.
Ik ga akkoord met het privacyreglement.


Misschien herken je jezelf hier wel in:

Je bent ondernemer,
Bruist van de ideeën
Wilt van alles aanpakken

Maar je doet het niet!

Of je start wel maar het blijft ergens steken…

Hoe dat komt?

Doordat je niet goed weet welke stappen je moet nemen?
Uitstelgedrag?
Geen focus?
Teveel hooi op je vork?
Smoesjes om elke keer wat anders te doen?
Misschien wel een beetje (faal)angst?

Of misschien wel meerdere van deze punten.

En geloof me je bent echt niet de enige die dat heeft.
Ik denk dat bijna alle ondernemers zich hier zich wel zo nu en dan in herkend.

Het is toch eigenlijk zonde dat er met zoveel mooie ideeën niks gedaan wordt. Of dat het niet de juiste uitwerking heeft gekregen.

Je steekt er tijd in, slaapt slecht, blijft piekeren en malen, je zet zo nu en dan wat op papier maar het komt niet van de grond. Je wordt (een beetje) boos op jezelf, gaat daar weer over malen om toch weer het op te pakken en toch komt het dan nog steeds niet van de grond…

Herkenbaar?

Ik ben inmiddels er van overtuigd dat het anders kan. En heb zelf daar heel veel positieve uitkomsten van gekregen.

Het heeft te maken met de 1 – 2-tje strategie, je weet wel de bekende voetbalterm.

Deze 1-2tje strategie kan ook jij inzetten in je bedrijf.

Ik hoor je denken: hoe dan…?

 

Het is eigenlijk heel simpel door het plannen van een focus/actie-sessie.
Niet alleen, nee MET iemand samen, die wel van aanpakken weet. Die durft je te triggeren en uit te dagen, maar vooral iemand die de stok achter de deur voor je is.

Die je durft te wijzen op bepaalde zaken die je misschien net even anders moet aanpakken of je juist aanmoedigt om (nieuwe) actiepunten verder uit te zetten. Je zult zien doordat je nu iemand hebt waaraan je je plannen verteld, je nu WEL die nodige acties gaat treffen. Zeker als je op regelmatige tijden elkaar weer treft.

Koe en zijn horens 

Als voorbeeld kan ik mezelf nemen, want ook ik heb een ‘sparringsmaatje’ met wie ik wekelijks even de acties doorneem.

Zo had ik al een tijdje op de planning staan om een blog te schrijven, maar elke keer stelde ik het uit. Had niet echt inspiratie om over ‘iets’ te schrijven. Totdat ik het vandaag tegen mijn sparringspartner had verteld dat ik deze week een blog wilde schrijven, maar dat het waarschijnlijk pas later (eind van de week) zou komen omdat ik eerst verder wilde met een aantal andere acties. Ik had nog niet opgehangen, of ik kreeg gelijk inspiratie om dit verhaal aan je te schrijven. Je ziet het ik grijp de horens van die koe met beide handen aan. En tadaa… de blog is geschreven.

Ik weet zeker als ik het niet tijdens mijn actie-sessie had verteld, dat ik volgende week nog steeds niks op papier had gezet!!

GOAL!

Je ziet doordat ik het actiepunt van mij (als nummer 1 van het 1-2tje), deel met nummer 2 (mijn focus maatje), ik de ‘bal’ daarna gelijk teruggespeeld heb gekregen en aan de slag ben gegaan. Het geeft mij heel veel voldoening, inspiratie en energie en dus kan ik mijn actiepunt afvinken!
En af gezien dat het nu slechts om 1 blog gaat, het voelt voor mij als iets GROOTS. Ik zeg GOALLL!

 

Ga ook een 1-2-tje aan !

Ik zou zeker je aanraden om deze methode ook te implementeren. Het gaat je zoveel opleveren!!

Wil jij dat ook, maar weet je niet met wie je wel stappen kunt maken?
Dan wil ik graag jouw sparringsmaatje zijn!

Ik begeleid ondernemers vanuit mijn zakelijk netwerk Club van 25 maar ook daarbuiten.
Voor hen ben ik de stok achter de deur, maar ook diegene die ze verder helpt om acties te nemen. De ze durft uit te dagen en meedenkt.

Dat doe ik in (kleine) groepsvorm, 1 op 1 sessies maar ook online door bijvoorbeeld de 52 weken uitdaging!
Waarin je een jaar lang wekelijks wordt uitgedaagd door leuke inspirerende opdrachten.

Wil je ook dat ik jouw stok achter de deur ben?

Zodat jij nu ook die stappen gaat nemen. Dan heb ik een hele leuk actie voor jou!!

Ik bied je nu een focus/actie sessie aan (via Skype) van 60 minuten waarin we jouw bedrijf onder de loep gaan nemen en acties gaan uitstippelen. Daarnaast krijg je ook nog Gratis een BONUS bij van nog een sessie van 30 minuten circa 1 a 2 weken later. Waarin we gaan evalueren en weer verdere stappen gaan nemen.

Wil je dat ook… Wees er snel bij, want je krijgt naast de bonus nu ook tijdelijk 50 euro extra korting! Dat is alleen voor de vroegboekers (geldig tot 9 februari 2017)

 

Herken je het trouwens ook dat je van die wilde plannen had, maar niet altijd tot actie komt! Wat had je toen gedaan? Heb je het zo gelaten en niet meer opgepakt? Of een tijdje later er weer mee aan de slag gegaan? Of ligt het nog steeds in de vrieskist 🙂

Laat het hieronder in een reactie weten wat je toen hebt gedaan…